Preizkusite se v peki nekoliko drugačne krače ...
Za 4 – 6 oseb potrebujete:
- 1 čebulo
- 100 g prekajenega mesa
- 1 žlico masti
- nekaj vejic peteršilja
- 1 rdečo papriko
- 2 en dan star žemlji
- 50 ml mleka
- 1 jajce
- 50 g masla
- ščepec muškatnega oreščka
- sol
- 1 svinjsko kračo
- sveže mleti poper
- 1 žlico začimb za žar
- 500 ml piva
Priprava:
1 Najprej pripravite nadev. Olupljeno čebulo sesekljajte, prekajeno meso zrežite na koščke in vse skupaj popražite na vroči masti. Odstavite in pustite, da se mešanica ohladi.
2 Peteršilj sesekljajte, očiščeno paprika in žemlji pa zrežite na majhne koščke. Koščke žemelj stresite v skledo in jih prelijte z mlekom. Nato dodajte prekajeno meso, jajce, peteršilj, stopljeno maslo in papriko. Začinite z muškatom in soljo ter vse dobro premešajte.
3 Kračo po dolgem zarežite, odstranite kost in meso razprite. Začinite ga s soljo in poprom. Meso obložite z nadevom, ga zvijte in povežite s kuhinjskim sukancem.
4 Zvitek potresite z začimbami za žar in ga zavijte v folijo za živila. Položite ga v pekač, prilijte pivo in ga 60 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki počasi odstranite folijo, zvitek položite nazaj v pekač in ga zlato zapecite. Med peko ga lahko še zalijete s pivom in omako. Postrezite z vloženo zelenjavo, gorčico in kruhom.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija