Gostje bodo navdušeni!
Za 6 oseb potrebujete:
- 250 ml bourbon viskija
- 400 ml temnega piva
- 10 strokov česna
- 300 g medu
- 2 cimetovi paličici
- 4 lovorjeve liste
- 1,2 g potrebušine brez kosti
- sol
- vejice timijana
Priprava:
1 V kozico dajte viski, 250 ml piva, 500 ml vode, olupljen česen, med, cimet in lovorjeve liste ter vse skupaj zavrite. Nekajkrat premešajte in kuhajte, dokler se ne zgosti.
2 Kožo mesa mrežasto zarežite. Z vseh strani ga natrite s soljo in ga s kožo navzdol položite v globok pekač. Prelijte z marinado, pokrijte z aluminijasto folijo in 3 ure pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Če je treba, med peko dodajte še malo vode.
3 Meso previdno obrnite in dodajte preostalo pivo ter ga pecite še 30 minut. Pred serviranjem ga okrasite s timijanom.