Pečena rdeča čebula

15. 6. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pečena rdeča čebula (foto: Profimedia)
Profimedia

Ste jo že poskusili?

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 velike čebule
  • sol
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 pomarančo
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 1 žličko medu
  • sveže mleti črni poper

Priprava:

1 Čebule temeljito operite, vendar jih ne lupite. 5 minut jih pustite lahno vreti v slani vodi. Nato jih vzemite ven, prerežite, položite v ponev in jih nakapajte z oljem.

2 Pomarančo operite, nastrgajte lupinico in iztisnite sok. Balzamičnemu kisu primešajte med in vse skupaj malce pokuhajte. Zmešajte pomarančni sok in balzamično redukcijo in z mešanico nakapajte čebule. Začinite jih s soljo in poprom ter jih 25 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Potresite jih s pomarančno lupinico, prelijte z omako in jih pecite še 5 minut.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa