Ste jo že poskusili?
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 velike čebule
- sol
- 2 žlici olivnega olja
- 1 pomarančo
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 1 žličko medu
- sveže mleti črni poper
Priprava:
1 Čebule temeljito operite, vendar jih ne lupite. 5 minut jih pustite lahno vreti v slani vodi. Nato jih vzemite ven, prerežite, položite v ponev in jih nakapajte z oljem.
2 Pomarančo operite, nastrgajte lupinico in iztisnite sok. Balzamičnemu kisu primešajte med in vse skupaj malce pokuhajte. Zmešajte pomarančni sok in balzamično redukcijo in z mešanico nakapajte čebule. Začinite jih s soljo in poprom ter jih 25 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Potresite jih s pomarančno lupinico, prelijte z omako in jih pecite še 5 minut.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa