Povabite prijatelje in najbližje na slasten obrok!
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 morske ribe
- 1 vejico rožmarina
- 5 žlic olivnega olja
- sok 1 limone
- 1 žlico trsnega sladkorja
- 1 čili
- 2 stroka česna
- sol, sveže mleti črni poper
- 1 čebulo
- 1 limeto
- 200 g češnjevega paradižnika
Za prilogo:
- 500 g krompirja v oblicah
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- 150 g listov špinače
Priprava:
1 Očistite ribo in odstranite luske in škrge. Oplaknite jo pod tekočo vodo in osušite. Nekajkrat jih zarežite in v zareze zataknite rožmarin.
2 Zmešajte olivno olje, limonov sok, sladkor in drobno sesekljan čili. Dodajte še strt česen in začinite s soljo in poprom.
3 Ribe enakomerno premažite s pripravljeno mešanico in jih za 1 do 2 uri postavite v hladilnik.
4 Olupljeno čebulo zrežite na kose. Limeto oplaknite in jo zrežite na rezine. Oplaknite češnjev paradižnik.
5 Pekač obložite s papirjem za peko in po njem razporedite čebulo. Nanjo položite ribe, dodajte češnjev paradižnik in rezine limete. Nakapajte z marinado in jed pecite 15 do 20 minut.
6 Olupite krompir in ga zrežite na koščke. Olupite čebulo in česen ter oboje drobno sesekljajte. V ponvi segrejte olje in na njem podušite čebulo in česen. Dodajte krompir, ga začinite s soljo in poprom in ga pražite nekaj minut. Na koncu primešajte špinačne liste in vse skupaj še malo pogrejte in postrezite z ribo in zelenjavo.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa