Grah za piko na i...
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 šalotki
- 5 žlic olivnega olja
- 300 g riža za rižoto
- 100 ml belega vina
- 400 ml zelenjavne juhe
- sol, sveže mleti črni poper
- 100 g graha
- 3 žlice kisle smetane
- 150 g dimljene skuše
- 60 g masla
- 6 vejic koprca
- 100 g parmezana
Priprava:
1 Sesekljano šalotko dajte v pekač z olivnim oljem in jo 10 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.
2 Dodajte riž, premešajte in pekač še za 5 minut postavite v pečico. Prilijte vino in juho, vse skupaj začinite s soljo in poprom ter rižoto pecite še 30 minut. Nekajkrat premešajte.
3 Dodajte grah in kislo smetano, povrh razporedite koščke dimljene ribe in rižoto v pečico postavite še za 5 minut.
4 Primešajte maslo in rižoto potresite s sesekljanim koprcem in nastrganim parmezanom.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?