Ribe 'iz varnostnih razlogov' pečemo veliko dlje, kot bi bilo treba in so pogosto preveč suhe. Vendar je njihova priprava bistveno hitrejša kot pri mesu. Ko se zlato rjavo zapeče na spodnji strani, ribo obrnite in jo pecite še največ 2 minuti.
Za 4 osebe potrebujete
- 3 žlice oljčnega olja
- 4 manjše in očiščene skuše
Za omako
- 1 očiščen in drobno sesekljan čili
- 1 drobno sesekljan strok česna
- 3 cm sesekljanega ingverja
- 2 žlički medu
- sok in lupinico 2 neškropljenih limet
- sol
- 1 žličko sezamovega olja
- 1 žličko tajske ribje omake
Priprava
Zmešajte sestavine za omako in 2 žlici oljčnega olja. Po želji dodajte še limono, med in sol.
Ribe z obeh strani šestkrat zarežite z ostrim nožem. Nato jih premažite s preostalim oljem in jih lahno začinite s soljo in poprom.
Ribe z vsake strani pecite po 5 do 6 minut. Na krožniku jih prelijte z omako in ju pustite počivati še 2 do 3 minute, preden jih postrežete.
Namig: ribo prelijte z omako šele tik pred serviranjem, kajti drobno sesekljane sestavine (čili, česen in ingver) se bi med peko zažgale in dobile trpek okus.
Čas priprave: približno 30 minut + mirovanje 8 ur.
Na osebo: približno 640 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 44 g, ogljikovi hidrati: 36 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?