Paradižniki osvežijo in okrasijo jed
Za 4 osebe potrebujete
- 8 piščančjih kračk s kožo (zgornje stegno)
- 150 g svežega sira
- 50 g drobno nastrganega pekorina
- 2 žlički sesekljanega drobnjaka in origana
- sol
- poper
- 2 žlički limonovega soka
- 150 ml perutninske juhe
- 150 ml suhega belega vina
- 400 g češnjevih paradižnikov
Priprava
Meso oplaknite, ga obrišite in v vsak kos zarežite žep. Zmešajte obe vrsti sira in mešanico začinite z zelišči, soljo, poprom in limonovim sokom. Nadevajte žepke v mesu in odprtine spnite z zobotrebci. Meso začinite s soljo in poprom, kose položite v pekač in jih približno 8 minut pecite v pečici, segreti na 200 °C. Zmešajte malo juhe in vino, zlijte k mesu in ga pri 180 °C pecite še 40 minut. Med peko meso večkrat prelijte z omako in prilijte še juho in vino, če bo treba.
Približno 8 minut pred koncem peke okoli mesa porazdelite oplaknjene paradižnike. Lahko jih tudi pustite na latih.
Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo: približno 380 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 8 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?