Pečene piščančje kračke z zeliščnim sirom

26. 7. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pečene piščančje kračke z zeliščnim sirom (foto: revija Čarovnija okusa)
revija Čarovnija okusa

Paradižniki osvežijo in okrasijo jed

Za 4 osebe potrebujete

  • 8 piščančjih kračk s kožo (zgornje stegno)
  • 150 g svežega sira
  • 50 g drobno nastrganega pekorina
  • 2 žlički sesekljanega drobnjaka in origana
  • sol
  • poper
  • 2 žlički limonovega soka
  • 150 ml perutninske juhe
  • 150 ml suhega belega vina
  • 400 g češnjevih paradižnikov

Priprava

Meso oplaknite, ga obrišite in v vsak kos zarežite žep. Zmešajte obe vrsti sira in mešanico začinite z zelišči, soljo, poprom in limonovim sokom. Nadevajte žepke v mesu in odprtine spnite z zobotrebci. Meso začinite s soljo in poprom, kose položite v pekač in jih približno 8 minut pecite v pečici, segreti na 200 °C. Zmešajte malo juhe in vino, zlijte k mesu in ga pri 180 °C pecite še 40 minut. Med peko meso večkrat prelijte z omako in prilijte še juho in vino, če bo treba.

Približno 8 minut pred koncem peke okoli mesa porazdelite oplaknjene paradižnike. Lahko jih tudi pustite na latih.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 380 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 8 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?