Kapre dodajo za mediteranski pridih
Za 4 osebe potrebujete
- 100 g slanine
- 1 čebulo
- 1 strok česna
- 4 rdeče paprike
- 4 paradižnike
- 400 g peresnikov
- sol
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici belega vina
- mlet čili
- 50 g črnih oliv (brez koščic)
- 2 žlici kaper (iz kozarčka)
- 1 žlico sesekljanega origana
- 50 g parmezana (v kosu)
Priprava
Slanino zrežite na trakove. Olupljeno čebulo in česen drobno sesekljajte. Zelenjavo oplaknite, jo očistite in jo zrežite na majhne koščke.
Peresnike skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Na olju stekleno popražite slanino, čebulo in česen. Zraven 5 minut dušite še papriko in paradižnik. Prilijte vino in vse skupaj začinite s soljo in čilijem. Dušite še 4 do 5 minut.
Olive grobo sesekljajte. Peresnike dobro odcedite in pri tem prestrezite 100 ml vode. Testenine zmešajte z zelenjavo, kaprami, olivami in origanom ter po potrebi dodajte malce vode od testenine. Peresnike še enkrat začinite in jih potresite s sveže nastrganim parmezanom. Lahko jih okrasite še z origanom.
Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 550 kcal, beljakovine: 23 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 75 g.
Novo na Metroplay: DJ Matway o ustvarjanju glasbe, pogodbi z veliko založbo in dojemanju njegovega dela