Peteršiljeva juha

12. 5. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Peteršiljeva juha (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Za dopolnitev okusa še jabolčna čežana

Za 4 osebe potrebujete

  • 200 g korenine peteršilja
  • 1 srednje velik mokast krompir
  • 2 čebuli
  • 1 žlico repičnega olja
  • nekaj drobno naribanega ingverja
  • 700 ml zelenjavne juhe
  • 2 žlici sezamovih semen
  • 150 g smetane
  • sol, poper
  • 100 g jabolčne čežane

Priprava

Olupite peteršiljevo korenino in krompir, ju oplaknite in zrežite na koščke. Čebuli olupite in ju zrežite na kocke.

V posodi segrejte olje in na njem podušite čebulo in ingver. Zraven podušite še peteršiljevo korenino in krompir. Prilijte juho, jo zavrite in v pokriti posodi pustite lahno vreti približno 20 minut.

V teflonski ponvi popražite sezam in ponev nato odstavite s kuhalne površine.

Juho pretlačite s paličnim mešalnikom, vmešajte smetano, jo še enkrat zavrite in začinite. Porazdelite jo po skodelicah in na vsako juho denite kupček jabolčne čežane. Potresite s praženim sezamom in po želji okrasite še z malce peteršilja.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 220 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 11 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"