Za dopolnitev okusa še jabolčna čežana
Za 4 osebe potrebujete
- 200 g korenine peteršilja
- 1 srednje velik mokast krompir
- 2 čebuli
- 1 žlico repičnega olja
- nekaj drobno naribanega ingverja
- 700 ml zelenjavne juhe
- 2 žlici sezamovih semen
- 150 g smetane
- sol, poper
- 100 g jabolčne čežane
Priprava
Olupite peteršiljevo korenino in krompir, ju oplaknite in zrežite na koščke. Čebuli olupite in ju zrežite na kocke.
V posodi segrejte olje in na njem podušite čebulo in ingver. Zraven podušite še peteršiljevo korenino in krompir. Prilijte juho, jo zavrite in v pokriti posodi pustite lahno vreti približno 20 minut.
V teflonski ponvi popražite sezam in ponev nato odstavite s kuhalne površine.
Juho pretlačite s paličnim mešalnikom, vmešajte smetano, jo še enkrat zavrite in začinite. Porazdelite jo po skodelicah in na vsako juho denite kupček jabolčne čežane. Potresite s praženim sezamom in po želji okrasite še z malce peteršilja.
Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 220 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 11 g.