Okusni kruhki za prigrizek.
Za približno 12 kosov potrebujete
• testo po osnovnem receptu
• 1 strok česna
• 200 g paradižnikove kaše ali omake (iz pločevinke ali kozarca)
• 1 žličko sesekljanega timijana
• sol, poper
• 1 rdečo čebulo
• 40 g pinjol
• 30 g parmezana
• 1 pest rukole
Priprava
Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200). Testo razdelite na 12 delov. Česen olupite in na drobno sesekljajte. Zmešajte ga s paradižnikom in timijanom. Omako začinite s soljo in poprom. Čebulo olupite in zrežite na rezine. Testo premažite s paradižnikovo omako in ga obložite s čebulo in pinjolami. Kruhke pecite v pečici približno 15 minut. Pred serviranjem jih posujte z naribanim parmezanom in rukolo ter takoj postrezite.
Čas priprave: približno 35 minut.
Na kos: približno 210 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 27 g.
Novo na Metroplay: "PCOS lahko vpliva na skoraj vsak del našega telesa" | Anja Kikl