Za 4 osebe potrebujete
- 200 g bučk
- 100 g posušenih paradižnikov v olju
- 250 g kozic (očiščenih)
- 1 strok česna (kocke)
- 1 osnovno testo za pice
- 200 g paradižnikov
- 200 g naribane mocarele
- 100 g bazilikovega pesta
Priprava
Bučke zrežite na rezine, paradižnike pa na trakove. Zmešajte kozice in česen. Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Testo razdelite na 4 dele, jih razvaljajte in obložite s paradižniki. Pecite jih 10 minut. Nato po testu razporedite še zelenjavo, kozice in mocarelo ter pice pecite še 15 minut. Po koncu peke jih nakapajte s pestom in okrasite z baziliko.
Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo: približno 920 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 52 g, ogljikovi hidrati: 76 g.