Zakaj ne bi poskusili z malce drugačnim nadevom za pico? Verjemite, še kako vam bo všeč!
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 veliki čebuli
- 2 žlici masla
- 1 zavitek testa za pico
- 200 g stročjega fižola
- 300 g kisle smetane
- 500 ml mleka
- 3 jajca
- sol, poper
- 3 stroke česna
- 200 g mocarele
Priprava:
1 Olupljeni čebuli zrežite na obročke in jih stekleno popražite na maslu. Čebulo odcedite in jo razporedite po testu, ki ste ga položili v model. Stroke fižola zrežite na koščke in jih 5 minut kuhajte v vreli slani vodi. Nato jih odcedite in razporedite po čebuli.
2 Zmešajte smetano, mleko, jajca, sol, poper in strt česen ter mešanico prelijte po sestavinah pice. Potresite z nastrganim sirom in pico 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Nato povišajte temperaturo na 200 stopinj in pico pecite še 10 minut.