Za 4 osebe potrebujete
- 450 g koščkov paradižnikov (iz pločevinke)
- sol, poper
- 1 osnovno testo za pice
- 300 g mesnatih paradižnikov
- 1 strok česna
- 250 g naribanega sira
- 15 črnih oliv
- 120 g šunke (surove ali kuhane, tanke rezine)
Priprava
Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Začinite paradižnike za pico in z njimi obložite razvaljano testo. Po njem razporedite koščke paradižnikov in kocke česna. Potresite še s sirom, olivami in šunko in pico pecite 25–30 minut.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 860 kcal, beljakovine: 35 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 76 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija