Kdo pravi, da bi morala biti pica vedno pripravljena s testom? Poskusite to. Odlična je!
Sestavine:
Testo:
- 250 ml pšeničnega zdroba
- 750 ml vode
- 1 žlica masla
- 3 žlice nastrganega parmezana
- 3 žlice sezamovih semen
- en ščepec grobo mletega tribarvnega popra
- 1/3 čajne žličke soli
- olivno olje za mazanje pekača
Nadev:
- 150 g svinjskega mesa (stegno)
- 1/2 srednje velikega koromača
- 70 g ribanega sira
- 80 ml pretlačenih pelatov
- 1 žlica sezamovih semen
- 2 brinovi jagodi
- ščepec tribarvnega grobo mletega popra
- 1/4 čajne žličke soli
- 1/3 čajne žličke origana
- 2 žlici olivnega olja
Posip:
- pest svežih zelišč (rdeča in zelena bazilika, peteršilj, origano)
- balzamični kis
Priprava:
V kozico nalijemo vodo, dodamo maslo, začinimo s soljo in poprom. Ko voda zavre, zakuhamo pšenični zdrob in ob stalnem mešanju kuhamo tri minute. Kozico odstavimo, dodamo parmezan in sezam ter dobro premešamo. Pripravljeno zmes stresemo v pekač (premer 26 cm), ki smo ga premazali z olivnim oljem. Enakomerno porazdelimo in poravnamo po celotni površini pekača in pustimo počivati 10 minut.
Zdrob premažemo s pretlačenimi pelati in potresemo z origanom. Svinjsko meso narežemo na tanke rezance in ga pražimo 5 minut na olivnem olju. Nato dodamo koromač, narezan na rezance, začinimo (sol, poper, strti brinovi jagodi) in pražimo še 5 minut. Praženo mešanico stresemo na pripravljeno podlogo za pico in porazdelimo po celotni površini. Nato potresemo še s sirom in sezamovimi semeni. Pekač postavimo v ogreto pečico, ogreto na 185 °C, za 30 minut.
Pečeno pico pustimo nekaj minut, nato potresemo s svežimi zelišči in pokapamo z balzamičnim kisom ter narežemo na poljubne kose in serviramo.
Recept je prispeval Blaž – avtor bloga Blaž kuha
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?