Preprosta, a čudovita
Za 4 osebe potrebujete
- 400 g koščkov paradižnikov (iz pločevinke)
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 žličko posušenih provansalskih zelišč
- posušen čili
- sol, poper
- 1 osnovno testo za pice
- 100 g naribanega parmezana
- 150 g suhe salame (tanke rezine)
- bazilika
Priprava
Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Paradižnike malce podušite na 1 žlici olja in jih začinite z zelišči, čilijem, soljo in poprom. Pripravite dva pekača za pice. Testo pregnetite, ga razdelite na dva dela, razvaljajte in pustite debelejši rob. Položite ju v pekača. Testo premažite s paradižniki. Potresite s parmezanom, obložite s salamo in po želji potresite še zelišča in čili. Nakapajte s preostalim oljem in pici pecite približno 20 minut. Po koncu peke ju okrasite še z baziliko.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 850 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 50 g, ogljikovi hidrati: 73 g.