Slastna različica pice na parmski način
Za 4 osebe potrebujete
- 1 osnovno testo za pico
- 200 g paradižnikov (iz pločevinke)
- 2 žlički posušenega origana
- sol, poper
- 150 g mocarele (kock)
- 100 g naribanega sira
- 100 g šampinjonov
- 150 g pršuta (tanke rezine)
- 100 g rukole
- 50 g parmezana
Priprava
Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Testo razvaljajte na velikost pekača. Paradižnike zmešajte z origanom, soljo in poprom ter jih porazdelite po testu. Zmešajte mocarelo in sir ter ju potresite po paradižnikih. Pico pecite približno 30 minut. Očiščene gobe zrežite na rezine in jih po 25 minutah peke porazdelite po pici. Po njej nato razporedite še pršut, rukolo in nastrgan parmezan.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 800 kcal, beljakovine: 37 g, maščobe: 40 g, ogljikovi hidrati: 73 g.
Novo na Metroplay: "Ravnodušnost je najslabše, kar se lahko zgodi zgodbi!" | Andrej Pompe