Že kar strašljiva, tale pica? Zato hitro po njej!
Za 4 osebe potrebujete
Za testo:
- 500 g moke
- pol zavitka kvasa
- 30 ml oljčnega olja
- sol, sladkor
Za oblogo:
- 1 pločevinko pelatov (400 ml)
- 2 žlički suhega majarona
- 1 žličko suhega timijana
- sol, poper
- 300 g naribanega sira za pico
Za obraz:
- kuhano šunko
- črne olive
- narezan čili
- baziliko
Priprava
Moko presejte v skledo in v sredini naredite jamico. V jamico nadrobite kvas, mu prilijte 150 ml mlačne vode in premešajte. V skledo dodajte še
oljčno olje, 1 žličko soli in 1 ščepec sladkorja ter vse skupaj pregnetite v gladko, čvrsto testo.
Testo naj pokrito vzhaja na toplem, da se njegov volumen podvoji. Na pomokani delovni površini ga ponovno pregnetite.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Testo razdelite na 4 dele, namastite 4 pekače za pico premera približno 30 cm in jih potresite
z moko. Testo razvaljajte na rahlo pomokani delovni površini v velikosti pekačev in ga položite vanje.
Pelate zmečkajte z vilico in po okusu začinite z majaronom, s timijanom, soljo in poprom. Mešanico premažite po testu.
Pice potresite s sirom in pecite od 15 do 20 minut.
Pice vzemite iz pečice ter iz šunke, oliv, narezanega čilija in lističev bazilike naredite obraz.
Priprava: približno 20 minut.
Na osebo približno 360 kcal; B: 30 g, M: 24 g, OH: 5 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?