Po slastni pici bo zadišal ves dom in domače povabil k mizi
Za 4 kose potrebujete
- 500 g moke
- sol
- 30 g kvasa
- 6 žlic oljčnega olja
- 400 g češnjevih paradižnikov
- 1 žlico svetlega balzamičnega kisa
- poper
- 1 žličko sladkorja v prahu
- 1 žličko timijana (sesekljanega)
- 200 g kisle smetane
- 1 šopek krebuljice (sesekljane)
- pol žličke nastrgane lupinice neškropljene limone
- 300 g artičokinih srčkov (pločevinka)
- 250 g mocarele (koščki)
Priprava
V skledo stresite moko in 1 žličko soli ter sredi kupčka naredite jamico. Vanjo nadrobite kvas in ga zmešajte s 100 ml mlačne vode. Skledo pokrijte in pustite mešanico vzhajati približno 15 minut. Nato vgnetite še 2 žlici olja in 200 ml mlačne vode ter testo pustite vzhajati približno 1 uro.
Pečico segrejte na 150 stopinj (ventilatorsko na 130 stopinj). Paradižnikom v pekaču primešajte preostalo olje, kis, sol, poper, sladkor v prahu in timijan ter vse skupaj približno 1 uro pecite v pečici. Po koncu peke pekač vzemite iz pečice. Pečico nastavite na 225 stopinj (ventilatorsko na 205 stopinj). Zmešajte kislo smetano, krebuljico in limonovo lupinico ter mešanico začinite.
Testo razdelite na 4 dele in jih ovalno razvaljajte. Obložite jih s kislo smetano, paradižniki in artičokami. Pice pecite 10 do 12 minut. Po koncu peke jih potresite s sirom in po želji še okrasite.
Čas priprave: 2 uri in 15 minut.
Na kos: približno 880 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 42 g, ogljikovi hidrati: 96 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?