Pica z artičokami in paradižniki

7. 6. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Pica z artičokami in paradižniki (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Po slastni pici bo zadišal ves dom in domače povabil k mizi

Za 4 kose potrebujete

  • 500 g moke
  • sol
  • 30 g kvasa
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 400 g češnjevih paradižnikov
  • 1 žlico svetlega balzamičnega kisa
  • poper
  • 1 žličko sladkorja v prahu
  • 1 žličko timijana (sesekljanega)
  • 200 g kisle smetane
  • 1 šopek krebuljice (sesekljane)
  • pol žličke nastrgane lupinice neškropljene limone
  • 300 g artičokinih srčkov (pločevinka)
  • 250 g mocarele (koščki)

Priprava

V skledo stresite moko in 1 žličko soli ter sredi kupčka naredite jamico. Vanjo nadrobite kvas in ga zmešajte s 100 ml mlačne vode. Skledo pokrijte in pustite mešanico vzhajati približno 15 minut. Nato vgnetite še 2 žlici olja in 200 ml mlačne vode ter testo pustite vzhajati približno 1 uro.

Pečico segrejte na 150 stopinj (ventilatorsko na 130 stopinj). Paradižnikom v pekaču primešajte preostalo olje, kis, sol, poper, sladkor v prahu in timijan ter vse skupaj približno 1 uro pecite v pečici. Po koncu peke pekač vzemite iz pečice. Pečico nastavite na 225 stopinj (ventilatorsko na 205 stopinj). Zmešajte kislo smetano, krebuljico in limonovo lupinico ter mešanico začinite.

Jahta, ki jo je Armani oblikoval zase, ni podobna nobeni drugi

Testo razdelite na 4 dele in jih ovalno razvaljajte. Obložite jih s kislo smetano, paradižniki in artičokami. Pice pecite 10 do 12 minut. Po koncu peke jih potresite s sirom in po želji še okrasite.

Čas priprave: 2 uri in 15 minut.

Na kos: približno 880 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 42 g, ogljikovi hidrati: 96 g.