Ker je sezona bučk ... Si jih privoščite tudi na pici!
Za 1 osebo potrebujete:
- 1 majhno bučko
- morsko sol, sveže mleti poper
- 1 jajce
- 140 g nastrganega sira
- olivno olje
- 100 g češnjevih paradižnikov (prepolovljenih)
- pest lističev bazilike
Priprava:
1 Pečico segrejte na 180 stopinj. Bučko oplaknite in jo osušite. Nato jo nastrgajte v cedilo in iztisnite vso tekočino. Stresite v skledo in začinite s soljo in poprom. Dodajte jajce in
120 g sira. Premešajte. Nato vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom.
2 Model obložite s papirjem za peko in ga premažite z oljem. Po njem v krogu razporedite bučkino mešanico in jo v pečici pecite 10 minut. Nato po njej razporedite paradižnike in jih potresite s preostalim sirom. Pico pecite še 15 minut. Pred serviranjem potresite z lističi bazilike.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "V vsakem žanru najdeš dobre in slabe pesmi." | Raiven