Pripravljena iz listnatega testa in s samo 230 kalorijami.
Za približno 12 kosov potrebujete:
- 400 g olupljenih paradižnikov (iz pločevinke)
- 1 čebulo
- 200 g fete
- ½ šopka timijana
- 1 žlico olja
- 400 g mešanega mletega mesa
- sol, poper
- 1 zavitek listnatega testa (približno 270 g)
Priprava:
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Paradižnike v pločevinki razkosajte z dolgim kuhinjskim nožem in jih odcedite. Čebulo olupite in sesekljajte. Feto odcedite in zrežite na kocke. Timijan oplaknite, osušite in lističe na grobo sesekljajte.
Čebulo popražite na vročem olju. Dodajte mleto meso in ga med mešanjem popecite. Začinite ga s soljo in poprom. Dodajte paradižnik in timijan ter po okusu še solite in poprajte.
Pekač za pito (premera 30 cm) obložite s papirjem za peko. Testo na tanko razvaljajte in zrežite krog v velikosti pekača. Krog položite v pekač. Ostanke testa zvijte v dolg pramen in ga pritisnite ob rob pekača. Po testu razporedite mesni nadev in ga posujte s feto. Pico pecite v pečici na spodnjem vodilu približno 25 minut. Po želji jo okrasite s timijanom.
Priprava: približno 45 minut.
Na kos: približno 230 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 7 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?