Pica po turško
Za 4 osebe potrebujete
- 4 šalotke
- 3 stroke česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 300 g mlete jagnjetine
- sol
- cimet
- pol žličke mlete kumine
- 1 osnovno testo za pico
- 300 g češnjevih paradižnikov (četrtine)
Priprava
Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Eno šalotko zrežite na kocke, preostale pa na krhlje. Olupljen česen zrežite na kocke in ga skupaj s šalotkami popecite na 1 žlici olja. Zraven nato popecite še mleto meso in ga začinite. Pregnetite testo, ga razdelite na 4 dele in ovalno razvaljajte. Testo obložite z mletim mesom in paradižniki, oblogo nakapajte s preostankom olja in pice pecite približno 20 minut. Po želji okrasite še z zelišči.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 720 kcal, beljakovine: 27 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 74 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija