Italijanska specialiteta malo drugače
Za 4 osebe potrebujete
- 250 g majhnih rdečih pes
- 1 osnovno testo za pico
- 3 žlice oljčnega olja
- 4 žlice kaper
- 100 g črnih oliv
- 50 g sesekljanih orehov
- pol žličke orientalske kumine
- sol
- 150 g feta sira
- 1 pest mešanih zelišč ali kreše
Priprava
Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Očistite rdeče pese, jih olupite in nastrgajte na tanke rezine. Testo razvaljajte in ga položite v pekač. Nakapajte ga z oljčnim oljem in po njem razporedite rdečo peso, kapre, olive in orehe. Potresite s kumino in soljo. Feto natrgajte na koščke in jih potresite po preostalih sestavinah. Pico pecite 15–20 minut in jo po koncu peke potresite še z zelišči.
Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 890 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 51 g, ogljikovi hidrati: 83 g.
Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"