Piščančje meso je odlično pečeno, dušeno ali v nadevu. Postreženo s kokosovo-limetino pomako pa bo prava eksplozija okusov.
Za 4 osebe potrebujete:
- 300 g fileja piščančjih prsi
- 2 bio limeti
- ½ žličke zdrobljenega pisanega popra
- sol
- nariban muškatni orešček
- 1 noževo konico čilija v kosmičih
- 1 noževo konico sveže naribanega ingverja
- 4 žlice olivnega olja
- 200 g grškega jogurta
- 2 žlici kokosove paste (ali 2 žlici kokosove moke)
Priprava:
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Meso oplaknite, osušite in zrežite na od 10 do 12 trakov, širokih približno 2 cm. Trakove valovito nataknite na lesena nabodala in jih položite v pekač.
Limeti operite pod vročo vodo in ju osušite. Naribajte lupino in iztisnite sok. Polovico limetinega soka in lupine zmešajte z zdrobljenim poprom, soljo, muškatnim oreščkom, čilijem, ingverjem in olivnim oljem.
Nabodala pokapljajte s pripravljeno mešanico in jih v pečici pecite od 15 do 20 minut.
Jogurt zmešajte s kokosovo pasto, soljo, poprom in preostalo limetino lupino in sokom. Pomako po želji okrasite z ostružki kokosa in jo postrezite z nabodali.
Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 280 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 12 g.
Iz revije Lisa