Pikantna piščančja nabodala

9. 5. 2012
Deli
Pikantna piščančja nabodala (foto: Arhiv revije Lisa)
Arhiv revije Lisa

Piščančje meso je odlično pečeno, dušeno ali v nadevu. Postreženo s kokosovo-limetino pomako pa bo prava eksplozija okusov.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 300 g fileja piščančjih prsi
  • 2 bio limeti
  • ½ žličke zdrobljenega pisanega popra
  • sol
  • nariban muškatni orešček
  • 1 noževo konico čilija v kosmičih
  • 1 noževo konico sveže naribanega ingverja
  • 4 žlice olivnega olja
  • 200 g grškega jogurta
  • 2 žlici kokosove paste (ali 2 žlici kokosove moke)
Priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Meso oplaknite, osušite in zrežite na od 10 do 12 trakov, širokih približno 2 cm. Trakove valovito nataknite na lesena nabodala in jih položite v pekač.

Limeti operite pod vročo vodo in ju osušite. Naribajte lupino in iztisnite sok. Polovico limetinega soka in lupine zmešajte z zdrobljenim poprom, soljo, muškatnim oreščkom, čilijem, ingverjem in olivnim oljem.

Nabodala pokapljajte s pripravljeno mešanico in jih v pečici pecite od 15 do 20 minut.

Jogurt zmešajte s kokosovo pasto, soljo, poprom in preostalo limetino lupino in sokom. Pomako po želji okrasite z ostružki kokosa in jo postrezite z nabodali.

Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 280 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 12 g.

Iz revije Lisa

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"