Pikantni puranji zvitki

23. 5. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pikantni puranji zvitki (foto: Profimedia)
Profimedia

Nekoliko močnejši, a odlični okusi!

Za 4 osebe potrebujete:

  •  2 puranji stegni
  • sol
  • 100 g fileja piščančjih prsi
  • 50 g smetane
  • 8 rezin slanine
  • 1 žlička čili paste
  • 2 žlici sojine omake
  • 2 stroka česna
  • 50 g ingverja
  • 1 žličko mlete orientalske kumine
  • 1 žličko mletega koriandra
  • 2 žlici limetinega soka
  • 2 žlički rjavega sladkorja
  • 8 šalotk
  • 2 žlici sladkorja
  • 4 žlice olja

Priprava:

1 Oplaknite stegni, ju obrišite in odrežite konca. Mesu odstranite kosti.

2 Piščančje meso zmeljite in solite. Postopoma primešajte smetano in dobro premešajte.

3 Puranje meso brez kosti solite, po njem razporedite piščančjo maso, jo prekrijte s slanino in zvijte v zvitek. Premažite ga z mešanico čilijeve paste, sojine omake, strtega česna, začimb, soka mletega ingverja, rjavega sladkorja in limetinega soka. Meso marinirajte najmanj 1 uro.

4 Obrišite odvečno marinado in jo prihranite za pozneje. Zvitka posamično tesno ovijte v folijo za živila, povežite konce in zvitka trdno ovijte z aluminijasto folijo. Položite ju v kozico z vročo vodo, pokrijte s pokrovko. Na nizki temperaturi ju kuhajte 40 minut, nato zvitka vzemite iz vode, ju oblijte s hladno vodo in ju pustite stati 15 minut.

5 Olupljene šalotke prerežite na pol in jih 2 minuti pražite v ponvi z oljem. Dodajte rjav sladkor, sol, preostalo marinado in 100 ml vode in vse skupaj dušite nekaj minut.

6 Odvijte zvitka in sok mesa prelijte čez šalotke. Zvitka nato z vseh strani na vroči temperaturi popecite z vseh strani. Postrezite s šalotkami.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?