Nekoliko močnejši, a odlični okusi!
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 puranji stegni
- sol
- 100 g fileja piščančjih prsi
- 50 g smetane
- 8 rezin slanine
- 1 žlička čili paste
- 2 žlici sojine omake
- 2 stroka česna
- 50 g ingverja
- 1 žličko mlete orientalske kumine
- 1 žličko mletega koriandra
- 2 žlici limetinega soka
- 2 žlički rjavega sladkorja
- 8 šalotk
- 2 žlici sladkorja
- 4 žlice olja
Priprava:
1 Oplaknite stegni, ju obrišite in odrežite konca. Mesu odstranite kosti.
2 Piščančje meso zmeljite in solite. Postopoma primešajte smetano in dobro premešajte.
3 Puranje meso brez kosti solite, po njem razporedite piščančjo maso, jo prekrijte s slanino in zvijte v zvitek. Premažite ga z mešanico čilijeve paste, sojine omake, strtega česna, začimb, soka mletega ingverja, rjavega sladkorja in limetinega soka. Meso marinirajte najmanj 1 uro.
4 Obrišite odvečno marinado in jo prihranite za pozneje. Zvitka posamično tesno ovijte v folijo za živila, povežite konce in zvitka trdno ovijte z aluminijasto folijo. Položite ju v kozico z vročo vodo, pokrijte s pokrovko. Na nizki temperaturi ju kuhajte 40 minut, nato zvitka vzemite iz vode, ju oblijte s hladno vodo in ju pustite stati 15 minut.
5 Olupljene šalotke prerežite na pol in jih 2 minuti pražite v ponvi z oljem. Dodajte rjav sladkor, sol, preostalo marinado in 100 ml vode in vse skupaj dušite nekaj minut.
6 Odvijte zvitka in sok mesa prelijte čez šalotke. Zvitka nato z vseh strani na vroči temperaturi popecite z vseh strani. Postrezite s šalotkami.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?