Svaljki in kremna omaka - odlična rešitev za hitro kosilo!
Sestavine:
- 500 g pirinih svaljkov Žito
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 strta stroka česna
- 1 pločevinka paradižnika Podravka (pelatov) 400 g
- 150 g maskarponeja
- 200 g mlade špinače
- sol
- prgišče sveže bazilike za posip
- parmezanovi ostružki in poprova
- mešanica za posip
Priprava:
1 V ponvi segrejemo olje in na njem zlato popražimo česen, nato dodamo paradižnik, solimo in popramo ter nežno kuhamo 10 minut. Primešamo maskarpone in kuhamo še 2 minuti.
2 Medtem v rahlo osoljenem kropu skuhamo svaljke. V zadnji minuti kuhanja dodamo špinačo. Dobro odcedimo, vrnemo v lonec in zmešamo z omako. Postrežemo, posuto s svežo baziliko in parmezanovimi ostružki ter poprovo mešanico.
Foto: Profimedia