Pirini svaljki v kremni omaki z maskarponejem, paradižnikom in špinačo

21. 4. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pirini svaljki v kremni omaki z  maskarponejem, paradižnikom in špinačo (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Svaljki in kremna omaka - odlična rešitev za hitro kosilo!

Sestavine:

  • 500 g pirinih svaljkov Žito
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 strta stroka česna
  • 1 pločevinka paradižnika Podravka (pelatov) 400 g 
  • 150 g maskarponeja 
  • 200 g mlade špinače 
  • sol 
  • prgišče sveže bazilike za posip
  • parmezanovi ostružki in poprova
  • mešanica za posip

Priprava:

1 V ponvi segrejemo olje in na njem zlato popražimo česen, nato dodamo paradižnik, solimo in popramo ter nežno kuhamo 10 minut. Primešamo maskarpone in kuhamo še 2 minuti.

2 Medtem v rahlo osoljenem kropu skuhamo svaljke. V zadnji minuti kuhanja dodamo špinačo. Dobro odcedimo, vrnemo v lonec in zmešamo z omako. Postrežemo, posuto s svežo baziliko in parmezanovimi ostružki ter poprovo mešanico.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa