Okusno in lahko.
Za 4 osebe potrebujete
- 300 g pirinega zdroba
- 100 g moke
- 1 jajce
- sol
- 2 stebli pora
- 1 strok česna
- 500 g buče
- 2 žlici masla
- poper
- 100 ml sladke smetane
- 100 g pršuta v kosu
- nariban muškatni orešček
Priprava
Zdrob zmešajte z moko in jajcem. Prilijte 170–200 ml vode in vse skupaj zamesite v čvrsto testo, ki se da lepo oblikovati. Testo oblikujte v dolg pramen (premera 2 cm) in narežite na 1 cm široke koščke. Koščke oblikujte v svaljke in jih v vreli osoljeni vodi kuhajte 3–4 minute. Kuhane svaljke odcedite.
Pripravite zelenjavo. Por in česen na drobno narežite, bučo pa na kocke. V ponvi segrejte maslo in na njem pražite zelenjavo približno 5 minut. Dodajte svaljke in še malo popražite. Vmešajte smetano ter začinite s soljo, poprom in muškatom. Pršut narežite na tanke koščke in posujte po zelenjavi. Po želji okrasite z zelišči.
Čas priprave približno 50 minut.
Na osebo približno 540 kcal, maščobe: 16 g beljakovine: 21 g, ogljikovi hidrati: 77 g.
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek