Piščančja fajita

16. 3. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščančja fajita (foto: Profimedia)
Profimedia

Jed, ki pritegne tudi pogled!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g fileja piščančjih prsi
  • sok 2 limet
  • 2 žlici drobno mletega sladkorja
  • 2 žlički posušenega origana
  • ščepec čilija
  • 1 žličko mletega cimeta
  • 2 večji čebuli
  • 3 paprike (različne barve)
  • 3 žlice olja

Priprava:

1 Očistite meso, ga zrežite na trakove in jih stresite v skledo. Dodajte limetin sok, sladkor, origano, čili in cimet. Dobro premešajte in vse skupaj za 2 uri postavite v hladilnik.

2 Olupite čebuli in ju zrežite na krhlje. Paprikam odstranite semena in jih zrežite na paličice.

3 V večji ponvi segrejte olje in na njem 5 minut pecite meso. Medtem ga nekajkrat obrnite. Nato dodajte čebulo in paprike. Pražite, dokler se meso ne zmehča. Postrezite s tortiljo, salso in kislo smetano.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa