Jed, ki pritegne tudi pogled!
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g fileja piščančjih prsi
- sok 2 limet
- 2 žlici drobno mletega sladkorja
- 2 žlički posušenega origana
- ščepec čilija
- 1 žličko mletega cimeta
- 2 večji čebuli
- 3 paprike (različne barve)
- 3 žlice olja
Priprava:
1 Očistite meso, ga zrežite na trakove in jih stresite v skledo. Dodajte limetin sok, sladkor, origano, čili in cimet. Dobro premešajte in vse skupaj za 2 uri postavite v hladilnik.
2 Olupite čebuli in ju zrežite na krhlje. Paprikam odstranite semena in jih zrežite na paličice.
3 V večji ponvi segrejte olje in na njem 5 minut pecite meso. Medtem ga nekajkrat obrnite. Nato dodajte čebulo in paprike. Pražite, dokler se meso ne zmehča. Postrezite s tortiljo, salso in kislo smetano.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa