Odlična juha za želodčke...
Za 4 osebe potrebujete:
- 300 g piščančjega mesa
- sol
- 1 čebulo
- drobnjak
- 10 g masla
- 2 žlici moke
- 200 g belušev
- sveže mleti poper
- ščepec muškatnega oreščka
- 250 ml smetane
- 1 rumenjak
- 4 rezine toasta
Priprava:
1 Oplaknite meso, ga dajte v hladno vodo in ga skuhajte do mehkega. Meso nato vzemite iz vode in ga zrežite na koščke. Tekočino precedite. Drobno sesekljano čebulo popražite na vročem maslu ter jo potresite z moko. Ves čas mešajte, postopoma dolivajte precejeno tekočino in vse skupaj pustite lahno vreti nekaj minut.
2 Beluše očistite, jih stresite v vrelo slano vodo in jih skuhajte do mehkega. Nato jih vzemite iz vode in tekočino dolijte juhi. Začinite jo s soljo, poprom in muškatom. Smetano razžvrkljajte z rumenjakom, vse skupaj vlijte v juho in jo malce pokuhajte.
3 Toast zrežite na majhne koščke, jih stresite v naoljen pekač in jih zlato zapecite pri 200 stopinjah.
4 Meso razporedite po krožnikih, ga prelijte z juho in okrasite s kuhanimi beluši. Potresite s popečenimi kruhovimi kockami in sesekljanim drobnjakom.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem