Z zelo veliko hrustljave zelenjave je odličen recept za poletje.
Za 4 osebe potrebujete
• 300 g korenja
• 1 čebulo
• 70 g masla
• 150 g zamrznjenega graha
• 250 ml juhe
• 350 g zamrznjenega stročjega fižola
• sol 400 g filejev piščančjih prsi
• malce origana
• poper
• 30 g moke
• 200 ml mleka
• 125 g smetane
• 150 g naribanega sira
• približno 9 plošč za lazanjo
Priprava
Korenje ostrgajte in ga zrežite na rezine, olupljeno čebulo pa na kocke. Oboje podušite na 10 g masla. Dodajte grah, prilijte juho in vse skupaj kuhajte približno 5 minut. Fižol približno 5 minut kuhajte v slani vodi in ga nato odcedite. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj).
Piščanca oplaknite, ga osušite in nato zrežite na kocke. Popecite jih na 20 g masla. Dodajte origano, meso začinite in ga vzemite iz ponve. Nato v njej stopite 40 g masla, potresite z moko in jo zarumenite. Med mešanjem prežganju prilijte še vodo, v kateri se je kuhala zelenjava, mleko in smetano ter pustite, da lahno vre približno 3 minute. Primešajte 100 g sira in bešamel začinite.
Zelenjavo in bešamel ter plošče za lazanjo porazdelite v plasteh v namaščen pekač, posujte s sirom in lazanjo pecite od 40 do 50 minut.
Čas priprave: približno 1 ura in 35 minut.
Na osebo: približno 750 kcal, beljakovine: 48 g, maščobe: 40 g, ogljikovi hidrati: 50 g.