Piščančja nabodala s posebno omako

3. 11. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščančja nabodala s posebno omako

Slastna piščančja nabodala nadgradite s čili omako s čokolado

Za 6 oseb potrebujete

  • po 50 g blagih in pekočih strokov čilijev (očiščenih)
  • 2 žlici maščobe
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 4 paradižnike
  • 50 g belih mandljev
  • 60 g arašidov (neslanih)
  • pol žličke črnih poprovih zrn
  • pol žličke janeža
  • 3 žlice sezamovih semen
  • 60 g suhih sliv (sesekljanih)
  • 50 g rozin
  • sok 1 limete
  • 500 ml perutninske juhe
  • 100 g temne čokolade
  • 1 žličko cimeta
  • sol
  • 900 g fileja piščančjih prsi

Priprava

Čilije sesekljajte. Popecite jih na 1 žlici masla, jih vzemite iz ponve in jih poparite z vrelo vodo. Pustite jih stati približno 30 minut. Vodo nato odcedite in čilije pretlačite s paličnim mešalnikom.

Olupljeni čebuli in česen zrežite na trakove. Paradižnike poparite z vrelo vodo, jih oblijte s hladno, nato olupite in zrežite na četrtine. Skupaj s čebulo in česnom jih popecite na preostali maščobi in nato stresite k čilijem. V ponvi brez dodatka maščobe popražite mandlje, arašide, poper, janež in sezam. Skupaj s slivami, rozinami in čilijem mešanico s paličnim mešalnikom pretlačite v pasto. Zavrite jo skupaj z limetinim sokom in juho. Vanjo nastrgajte še čokolado. Med mešanjem jo kuhajte 5 do 10 minut. Začinite jo s soljo in poprom.

Meso zrežite na dolge trakove, kij nataknite na nabodala in jih 8 do 10 minut pecite na žaru. Postrezite jih z omako.

Čas priprave: približno 1 ura in 50 minut.

Na osebo: približno 680 kcal, beljakovine: 46 g, maščobe: 42 g, ogljikovi hidrati: 26 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?