Slastna piščančja nabodala nadgradite s čili omako s čokolado
Za 6 oseb potrebujete
- po 50 g blagih in pekočih strokov čilijev (očiščenih)
- 2 žlici maščobe
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 4 paradižnike
- 50 g belih mandljev
- 60 g arašidov (neslanih)
- pol žličke črnih poprovih zrn
- pol žličke janeža
- 3 žlice sezamovih semen
- 60 g suhih sliv (sesekljanih)
- 50 g rozin
- sok 1 limete
- 500 ml perutninske juhe
- 100 g temne čokolade
- 1 žličko cimeta
- sol
- 900 g fileja piščančjih prsi
Priprava
Čilije sesekljajte. Popecite jih na 1 žlici masla, jih vzemite iz ponve in jih poparite z vrelo vodo. Pustite jih stati približno 30 minut. Vodo nato odcedite in čilije pretlačite s paličnim mešalnikom.
Olupljeni čebuli in česen zrežite na trakove. Paradižnike poparite z vrelo vodo, jih oblijte s hladno, nato olupite in zrežite na četrtine. Skupaj s čebulo in česnom jih popecite na preostali maščobi in nato stresite k čilijem. V ponvi brez dodatka maščobe popražite mandlje, arašide, poper, janež in sezam. Skupaj s slivami, rozinami in čilijem mešanico s paličnim mešalnikom pretlačite v pasto. Zavrite jo skupaj z limetinim sokom in juho. Vanjo nastrgajte še čokolado. Med mešanjem jo kuhajte 5 do 10 minut. Začinite jo s soljo in poprom.
Meso zrežite na dolge trakove, kij nataknite na nabodala in jih 8 do 10 minut pecite na žaru. Postrezite jih z omako.
Čas priprave: približno 1 ura in 50 minut.
Na osebo: približno 680 kcal, beljakovine: 46 g, maščobe: 42 g, ogljikovi hidrati: 26 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?