Brokoli in limone poskrbijo za slastno in svežo noto.
Za 4 osebe potrebujete
• 4 piščančja stegna (po približno 200 g)
• sol, poper
• 2 neškropljeni limoni
• 500 g brokolija
• 4 stroke česna
• 100 ml suhega belega vina
• 125 ml juhe
• 2–3 žlice sezamovih semen
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Piščančja stegna na hitro oplaknite pod hladno vodo, jih osušite, po potrebi prepolovite ter začinite s soljo in poprom. Limoni oplaknite pod vročo vodo, ju osušite in zrežite na rezine ali krhlje. Brokoli oplaknite, ga očistite, razdelite na brstiče in jih približno 4 minute blanširajte v vreli slani vodi. Po koncu kuhanja jih oblijte s hladno vodo in odcedite.
Česen pretlačite in ga skupaj z limonami in piščančjimi stegni denite v namaščen pekač za narastke. Prilijte vino in juho, potresite s sezamom in pecite v pečici približno 30 minut. Približno 10 minut pred koncem kuhanja dodajte še brokoli. Vse skupaj postrezite v pekaču. Zraven tekne pražen krompir ali dolgozrnati riž.
Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.
Na osebo: približno 460 kcal, beljakovine: 41 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 7 g.