Vse tako lepo hrustljavo
Za 4 osebe potrebujete
- 500 g fileja piščančjih prsi
- sol
- mleti kari
- kajenski poper
- 250 ml pinjenca
- 800 g krompirja, ki se ne razkuha
- 4 žlice oljčnega olja
- 75 g moke
- 1 žličko pecilnega praška
- 50 g drobtin
- 50 ml rastlinskega olja
- 1 žličko grobe morske soli
- naribano lupinico polovice neškropljene limete
- 1 žličko mletega koriandra
Priprava
Meso oplaknite, ga obrišite in zrežite na ozke trakove. Krepko jih začinite s soljo, karijem in kajenskim poprom. Drugega poleg drugega jih položite v plitvo posod. Pinjenec malce solite in ga prelijte po mesu. Posodo pokrijte in meso marinirajte v hladilniku približno 4 ure.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Krompir operite in ga zrežite na osmine. Zmešajte jih z oljčnim oljem in malce soli ter ga 20 do 25 minut pecite v pekaču, obloženem s papirjem za peko.
Med tem zmešajte moko, pecilni prašek, drobtine in malce soli ter mešanico stresite v globok krožnik. Meso vzemite iz marinade in ga povaljajte v panadi. V ponvi segrejte olje in v njem približno 10 minut pecite mesne trakove, da bodo lepo zlato rjavi.
V možnarju zdrobite morsko sol in ji primešajte še limetino lupinico in koriander. Z mešanico začinite krompir. Postrezite ga k mesu. Zraven tekneta zeljna solata in sladko-kisla omaka.
Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut + mariniranje 4 ure.
Na osebo: približno 450 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 37 g.
Novo na Metroplay: DJ Matway o ustvarjanju glasbe, pogodbi z veliko založbo in dojemanju njegovega dela