Vedno odličen prigrizek!
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g fileja piščančjih prsi
- ½ šopka mlade čebule
- ½ žličke mletega popra
- ½ žličke drobno mletega rdečega pora
- ½ žličke karija
- ½ žličke začimb za žar
- ½ žličke soli
- 2 žlici kečapa
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici worcestrske omake
- 4 žlice krompirjevega škroba
- 2 jajci
- olje za cvrenje
Priprava:
1 Piščančje meso zmeljite. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. Oboje stresite v skledo in dodajte še vse preostale sestavine. Dobro premešajte. Skledo pokrijte s folijo in maso za 3 ure postavite v hladilnik.
2 V kozici segrejte olje. Iz mase oblikujte majhne burgerje in jih z vsake strani 3 do 4 minute pecite v lahno naoljeni ponvi.
3 Postrezite jih s krompirjevim pirejem.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa