Vedno odličen prigrizek!
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g fileja piščančjih prsi
 - ½ šopka mlade čebule
 - ½ žličke mletega popra
 - ½ žličke drobno mletega rdečega pora
 - ½ žličke karija
 - ½ žličke začimb za žar
 - ½ žličke soli
 - 2 žlici kečapa
 - 2 žlici sojine omake
 - 2 žlici worcestrske omake
 - 4 žlice krompirjevega škroba
 - 2 jajci
 - olje za cvrenje
 
Priprava:
1 Piščančje meso zmeljite. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. Oboje stresite v skledo in dodajte še vse preostale sestavine. Dobro premešajte. Skledo pokrijte s folijo in maso za 3 ure postavite v hladilnik.
2 V kozici segrejte olje. Iz mase oblikujte majhne burgerje in jih z vsake strani 3 do 4 minute pecite v lahno naoljeni ponvi.
3 Postrezite jih s krompirjevim pirejem.
Foto: Profimedia