Pravi ognjemet arom
Za 4 osebe potrebujete
- 2 stroka česna
- 2 cm ingverja
- 100 g jogurta
- 2–3 žličke garam masale
- po pol žličke orientalske kumine, kurkume in mlete paprike
- po 1 noževo konico mletega cimeta in kardamoma
- 400 g pretlačenih paradižnikov (pločevinka)
- sol
- 1 čebulo
- 800 g fileja piščančjih prsi
- 2 žlici masla
- 1 žlico paradižnikove mezge
- po 1 rdečo in zeleno papriko (kocke)
- 200 ml kokosovega mleka
- kajenski poper
- 1 žlico limetinega soka
- 1 žličko medu
Priprava
Česen in ingver zrežite na kocke. Zmešajte jih z jogurtom, garam masalo, kumino, kurkumo, papriko, cimetom, kardamomom, paradižniki in pol žličke soli. Čebulo zrežite na rezine.
Meso oplaknite, ga osušite in zrežite na trakove. V skledi ga zmešajte z jogurtno omako in ga za 4 ure postavite v hladilnik.
Čebulo približno 4 minute pecite na maslu. Zraven popražite še paradižnikovo mezgo. Dodajte meso z jogurtovo mešanico, papriko, kokosovo mleko in po potrebi še malce juhe. Pustite, da vse skupaj lahno vre približno 3–4 minute, nato pa jed začinite s soljo, kajenskim poprom, limetinim sokom in medom. Zraven ponudite riž.
Čas priprave: približno 37 minut + hlajenje 4 ure.
Na osebo: približno 400 kcal, beljakovine: 53 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 11 g.