Piščančji kari

29. 3. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščančji kari (foto: foodstock photo)
foodstock photo

Pravi ognjemet arom

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 stroka česna
  • 2 cm ingverja
  • 100 g jogurta
  • 2–3 žličke garam masale
  • po pol žličke orientalske kumine, kurkume in mlete paprike
  • po 1 noževo konico mletega cimeta in kardamoma
  • 400 g pretlačenih paradižnikov (pločevinka)
  • sol
  • 1 čebulo
  • 800 g fileja piščančjih prsi
  • 2 žlici masla
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • po 1 rdečo in zeleno papriko (kocke)
  • 200 ml kokosovega mleka
  • kajenski poper
  • 1 žlico limetinega soka
  • 1 žličko medu

Priprava

Česen in ingver zrežite na kocke. Zmešajte jih z jogurtom, garam masalo, kumino, kurkumo, papriko, cimetom, kardamomom, paradižniki in pol žličke soli. Čebulo zrežite na rezine.

Meso oplaknite, ga osušite in zrežite na trakove. V skledi ga zmešajte z jogurtno omako in ga za 4 ure postavite v hladilnik.

Čebulo približno 4 minute pecite na maslu. Zraven popražite še paradižnikovo mezgo. Dodajte meso z jogurtovo mešanico, papriko, kokosovo mleko in po potrebi še malce juhe. Pustite, da vse skupaj lahno vre približno 3–4 minute, nato pa jed začinite s soljo, kajenskim poprom, limetinim sokom in medom. Zraven ponudite riž.

Čas priprave: približno 37 minut + hlajenje 4 ure.

Na osebo: približno 400 kcal, beljakovine: 53 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 11 g.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"