Hiter recept, poln orientalskega okusa
Za 4 osebe potrebujete
- 1 čebulo
- 1 strok česna
- približno 2 cm velik gomolj ingverja
- 600 g fileja piščančjih prsi
- 2 žlici repičnega olja
- 1 žlico moke
- 1 žlico paradižnikove mezge
- 2 žlici rumene karijeve paste
- 1 pločevinko kokosovega mleka (400 ml, nesladkanega)
- 200 ml perutninske juhe
- 250 g zamrznjene špinače (odtajane, v koščkih)
- sol
- poper
Priprava
Olupite čebulo in česen ter oboje zrežite na majhne kocke. Ingver olupite in ga drobno nastrgajte ali sesekljajte. Meso oplaknite pod hladno vodo, ga obrišite in zrežite na trakove.
V večji ponvi segrejte olje, na njem med mešanjem popecite meso in ga po peki vzemite iz ponve. Nato na maščobi popražite čebulo, česen in ingver. Potresite z moko in primešajte paradižnikovo mezgo in karijevo pasto. Malce popražite med mešanjem. Prilijte kokosovo mleko in juho in vse skupaj malce povrite. V ponev znova stresite tudi meso in pustite, da vse skupaj lahno vre približno 10 minut.
Zadnjih 5 minut primešajte še špinačo in kari segrejte. Začinite ga s soljo in poprom. Zraven tekne riž.
Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 260 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 9 g.