Pa dober tek!
Za 4 osebe potrebujete:
- 10 g kvinoje
- 50 g drobtin
- 60 g parmezana
- 1 čili
- 600 g fileja piščančjih prsi
- sol, sveže mleti črni poper
- česen v prahu
- 2 jajci
- olivno olje
- 1 rdečo čebulo
- 400 g stročjega fižola
- drobnjak za okrasitev
Za pomako:
- 6 žlic jogurta
- 6 žlic majoneze
- 1 strok česna
- 3 vejice zelišč
- sol, sveže mleti črni poper
Priprava:
1 Kvinojo skuhajte po navodilih z embalaže, po kuhanju naj se ohladi, nato pa ji primešajte drobtine, nastrgan parmezan in sesekljan čili.
2 File zrežite na rezine in te začinite s soljo, poprom in česnom v prahu. Povaljajte jih v razžvrkljanem jajcu in nato v kvinojini mešanici. Zrezke razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko, jih nakapajte z oljem in jih 10 minut pecite v pečici, segreti na 210 stopinj.
3 V tem času čebulo zrežite na kolesca in jih stresite v naoljeno ponev. Po 3 minutah praženja dodajte še stročji fižol in vse skupaj dušite še 8 minut.
4 Piščančje medaljone postrezite s stročjim fižolom in jed okrasite z drobnjakom in polivko iz jogurta, majoneze, strtega česna, soli, popra in sesekljanih zelišč.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?