Rafiniran plašček iz koruznih kosmičev.
Za 4 osebe potrebujete
- približno 250 g nesladkanih koruznih kosmičev
- približno 150 g moke
- sol, poper
- mleto sladko papriko
- 2 jajci
- 1 kg fileja piščančjih prsi
Priprava
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Koruzne kosmiče denite v vrečko za zamrzovanje, jo zaprite in kosmiče zdrobite z valjarjem. Moko krepko začinite s soljo, poprom in mleto papriko. V en krožnik denite koruzne kosmiče, v drugega pa moko. V tretjem krožniku razžvrkljajte jajci.
Meso oplaknite, ga osušite ter po potrebi odstranite kožo in kite. Nato ga zrežite na grižljaj velike koščke. Te najprej povaljajte v moki, nato v jajcu in na koncu v koruznih kosmičih. Lahno jih pritisnite ob meso.
Pekač obložite s papirjem za peko, po njem porazdelite koščke mesa in jih pecite približno 30 minut. Po 15 minutah peke jih obrnite. Po želji jih postrezite s kečapom.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo približno 350 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 12 g.
Novo na Metroplay: “Zdravstveno komuniciranje mora temeljiti na znanstvenih, preverljivih dejstvih!” | Mitja Vrdelja