Okusna jed, brez holesterola
Za 4 osebe potrebujete
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 piščančje zrezke
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- 200 g majhnih šampinjonov
- 400 g pretlačenih paradižnikov
- 1 kocko kokošje ali zelenjavne juhe (stopite v 1 skodelici)
- 1 žlico svežih timijanovih lističev
- sol
- poper
Priprava
Čebulo olupite in jo drobno sesekljajte. Pečico segrejte na 180 stopinj. V posodi segrejte olje in na njem približno 5 minut pecite koščke mesa. Nato meso stresite v model za narastke.
V posodi nato približno 5 minut pražite sesekljano čebulo. Dodajte rezine šampinjonov in česna. Pražite še 2 minuti. Nato primešajte paradižnike in vse skupaj zalijte z juho. Zavrite in prelijte po mesu. Prilijte še 1 skodelico vrele vode.
Model pokrijte in narastek pecite približno 35 minut, da se meso lepo zmehča. Primešajte še svež timijan in narastek pecite še 10 minut. Model vzemite iz pečice in jed po želji začinite še s soljo in poprom. Postrezite s kuhano kvinojo ali kako drugo prilogo. Zraven tekne tudi slan krompir.
Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.
Na osebo: približno 250 kcal, beljakovine: 34 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 14 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija