Malce drugačna kulinarična "klasika"...
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g fileja piščančjih prsi
- sol, sveže mleti črni poper
- 1 čebulo
- 3 stroke česna
- 1 bučko
- 2 korenčka
- 1 korenino peteršilja
- 1 čili
- 1 vejico rožmarina
Priprava:
1 Oplaknite meso in ga začinite s soljo in poprom. Očistite zelenjavo in jo zrežite na enako velike koščke. Olupite česen. Segrejte teflonsko ponev in na njej brez dodatka maščobe na visoki temperaturi na hitro popecite zelenjavo. Nato zelenjavo razporedite po papirju za peko.
2 Na enak način z obeh strani popecite tudi meso. Položite ga na zelenjavo, dodajte rožmarin in papir za peko zavijte v zavitek. Položite ga v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
Foto: Profimedia