Res so izvrstni!
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 fileje piščančjih prsi (po 200 g)
- sol, sveže mleti poper
- 100 g sira
- 80 g šunke
- 1 čebulo
- 2 žlici masla
- 200 ml juhe
- 100 ml smetane
- 80–100 g gob v slanici
Priprava:
1 Piščančje prsi zrežite na fileje in jih lahno potolcite. Začinite s soljo in poprom ter na sredino zrezkov položite sir, zavit v šunko. Meso zvijte in ga povežite z vrvico.
2 Olupljeno čebulo zrežite na drobne koščke. V ponvi segrejte maslo in na njem popražite čebulo. V ponev položite zvitke in jih popecite z vseh strani. Prilijte juho in vse skupaj dušite približno 20 minut.
3 Zvitke vzemite iz omake in jo pokuhajte do polovice. Nato dodajte smetano, jo kuhajte nekaj minut in omako nato pretlačite s paličnim mešalnikom. Začinite jo s soljo in poprom, dodajte gobe in jih segrejte. V omako nato dajte zvitke in jih pogrejte. Zraven postrezite krompirjev pire.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"