Priprava res ni zapletena.
Za 4 osebe potrebujete:
- 6 paradižnikov
- 1 rdečo papriko
- 1 rumeno papriko
- 1 veliko čebulo
- 3 stroke česna
- 8 žlic olja
- 16 piščančjih kračk
- sol, sveže mleti poper
- 1 žličko mlete paprike
- 250 ml belega vina
- 350 ml mesne juhe
Priprava:
1. Križno zarežite v paradižnike in jih poparite z vrelo vodo. Nato jih olupite in zrežite na majhne koščke. Očistite papriki in ju tako kot olupljeno čebulo zrežite na paličice. Olupljen česen zrežite na rezine.
2. V večji kozici segrejte 3 žlice olja in na njem popražite čebulo in česen. Dodajte paprike in paradižnike. Vse skupaj malce podušite in nato odstavite.
3. Piščančje kračke začinite s soljo in poprom. Z obeh strani jih popecite na preostalem olju in jih nato položite na krožnik.
4. Omaki, ki je ostala po peki mesa, dodajte mleto papriko, vino in juho. Premešajte, malce pokuhajte in vmešajte v paprikovo osnovo. V kozico položite še kračke, kozico pokrijte in meso dušite do mehkega. Omako začinite s soljo in poprom. Zraven postrezite testenine.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem