Piščanec po baskovsko

3. 5. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščanec po baskovsko (foto: Profimedia)
Profimedia

Priprava res ni zapletena.

Za 4 osebe potrebujete:

  •  6 paradižnikov
  • 1 rdečo papriko 
  • 1 rumeno papriko
  • 1 veliko čebulo 
  • 3 stroke česna
  • 8 žlic olja
  • 16 piščančjih kračk
  • sol, sveže mleti poper
  • 1 žličko mlete paprike
  • 250 ml belega vina
  • 350 ml mesne juhe

Priprava:

1. Križno zarežite v paradižnike in jih poparite z vrelo vodo. Nato jih olupite in zrežite na majhne koščke. Očistite papriki in ju tako kot olupljeno čebulo zrežite na paličice. Olupljen česen zrežite na rezine.

2. V večji kozici segrejte 3 žlice olja in na njem popražite čebulo in česen. Dodajte paprike in paradižnike. Vse skupaj malce podušite in nato odstavite.

3. Piščančje kračke začinite s soljo in poprom. Z obeh strani jih popecite na preostalem olju in jih nato položite na krožnik.

V Prištini razglasili izredne razmere: mesto se utaplja v smeteh

4. Omaki, ki je ostala po peki mesa, dodajte mleto papriko, vino in juho. Premešajte, malce pokuhajte in vmešajte v paprikovo osnovo. V kozico položite še kračke, kozico pokrijte in meso dušite do mehkega. Omako začinite s soljo in poprom. Zraven postrezite testenine.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem