Okusna jed s priokusom Indije.
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 piščančje zrezke
- 1 grški jogurt
- 1 žlico limonovega soka
- 2 žlički garam masale
- 1 žličko kurkume
- 1 žličko mlete orientalske kumine
- 2 stroka česna
- 1 žličko sveže nastrganega ingverja
- 1 žličko soli
• maslo
Za omako:
- 2 žlici masla
- 2 čebuli
- 4 stroke česna
- 1 žlico nastrganega ingverja
- čili
- sol, poper
- 1 pločevinko koščkov paradižnikov
- 1 tetrapak pretlačenih paradižnikov
- 200 ml smetane
- 1 šopek koriandra
Priprava:
1 Meso zrežite na koščke, primešajte jogurt, limonov sok, začimbe, strt česen, nastrgan ingver in sol. Mešanico za 1 uro postavite v hladilnik.
2 Medtem pripravite omako. Sesekljano čebulo popražite na maslu ter dodajte strt česen, ingver, čili, sol, poper, koščke paradižnikov, pasirane paradižnike in približno 200 ml vode. Omaka naj lahno vre 20 minut, nato jo pretlačite s paličnim mešalnikom in primešajte smetano.
3 Meso z vseh strani krepko popecite na maslu, ga primešajte omaki in jo pustite lahno vreti še 5 minut. Porazdelite po skodelicah in vsako porcijo potresite z drobno sesekljanim koriandrom. Postrezite s popečenimi tortiljami ali rižem.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa