Piščanec po kijevsko

26. 6. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščanec po kijevsko (foto: Profimedia)
Profimedia

Odličen recept - v besedi in sliki!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 200 g masla
  • 2 vejici peteršilja
  • 2 vejici pehtrana
  • 2 stroka česna
  • malce limonovega soka
  • sol, sveže mleti poper
  • 4 fileje piščančjih prsi
  • moko in drobtine
  • 2 jajci
  • 100 ml mleka
  • olje

Priprava:

1 Maslo naj se zmehča na sobni temperaturi. Zelišča oplaknite in jih drobno sesekljajte.


2 Maslu primešajte zelišča, strt česen in malce limonovega soka. Mešanico začinite s soljo in poprom.


3 Očistite meso in v vsak file zarežite globok žep.


4 Vanj dajte zeliščno maslo in čezenj zapognite meso.


5 Meso začinite s soljo in ga povaljajte v moki ter lahno soljenih jajcih, stepenih z mlekom in drobtinami.


6 V globoki ponvi segrejte olje in v njem zlato ocvrite meso. Odcedite ga na papirnati brisači in postrezite s kuhanim krompirjem.

Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa