Odličen recept - v besedi in sliki!
Za 4 osebe potrebujete:
- 200 g masla
- 2 vejici peteršilja
- 2 vejici pehtrana
- 2 stroka česna
- malce limonovega soka
- sol, sveže mleti poper
- 4 fileje piščančjih prsi
- moko in drobtine
- 2 jajci
- 100 ml mleka
- olje
Priprava:
1 Maslo naj se zmehča na sobni temperaturi. Zelišča oplaknite in jih drobno sesekljajte.
2 Maslu primešajte zelišča, strt česen in malce limonovega soka. Mešanico začinite s soljo in poprom.
3 Očistite meso in v vsak file zarežite globok žep.
4 Vanj dajte zeliščno maslo in čezenj zapognite meso.
5 Meso začinite s soljo in ga povaljajte v moki ter lahno soljenih jajcih, stepenih z mlekom in drobtinami.
6 V globoki ponvi segrejte olje in v njem zlato ocvrite meso. Odcedite ga na papirnati brisači in postrezite s kuhanim krompirjem.