Sadje, kot so pomaranča, limona in kumkvat, s svojo aromatično kislino daje piko na i pikantnim jedem
Za 4 osebe potrebujete
- 8 piščančjih stegen
- 2 rdeči čebuli
- 1 neškropljena pomaranča
- 1 strok česna
- 1 jedilna žlica medu
- 250 ml pomarančnega soka
- 1 čajna žlička soli
- poper iz mlinčka
- kajenski poper
- 1 jedilna žlica narezanega peteršilja
Priprava
Pečico segrejte na 180 °C z gretjem zgoraj in spodaj.
Kose piščanca operite in jih obrišite na suho.
Čebulo olupite in jo narežite na krhlje. Tudi pomarančno narežite na krhlje. Česen olupite in ga sesekljajte.
Med in pomarančni sok malo segrejte, da se med raztopi, dodajte sol, poper in kajenski poper.
Kose piščanca premažite z marinado iz medu in zložite v pekač. Dodajte kose pomaranče, čebulo in česen, pecite v pečici približno 40 minut, občasno obrnite in namažite s sokom od peke. Pred postrežete, potrosite s peteršiljem.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem