Ste že poskusili piščanca z bučo?
Če bi pripravili piščanca malce drugače, je ta recept odlična zamisel.
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 žemlji
- 50 ml mleka
- 200 g mesa buče
- 2 žlici bučnih semen
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 3 jajca
- 100 g masla
- sol, sveže mleti poper
- 800 g fileja piščančjih prsi
- 2 žlici olja
- 100 ml juhe
- 2 žlici moke
1 Žemlje zrežite in jih prelijte z mlekom. Očistite bučo, jo zrežite na kocke in jih stresite v skledo. Dodajte bučna semena, sesekljan peteršilj, jajca in 80 g stopljenega masla. Temu primešajte še žemlje, sol in poper ter vse skupaj temeljito premešajte.
2 Oplaknite meso, ga otrite do suhega in vanj zarežite žepe. Napolnite jih s pripravljenim nadevom in odprtino spnite z zobotrebcem. V ponvi segrejte olje in na njem z obeh strani zlato popecite meso. Nato ga položite v pekač, začinite s soljo, prilijte malce juhe ali vode in okoli porazdelite preostalo maslo.
3 Meso nato 30 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Med peko ga nekajkrat zalijte z omako, ki nastaja. Zmehčano meso vzemite iz pekača in ga shranite na toplem. Omako potresite z moko, jo zarumenite, dodajte vodo in vse skupaj malce pokuhajte. Začinite s soljo in poprom.
4 Piščančje prsi prerežite, jih položite v omako in postrezite s pečeno zelenjavo.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem