Hitro pripravljeno in dobro.
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 rumeno papriko
- 1 rdečo papriko
- 3 šalotke
- 2 stroka česna
- 250 g šampinjonov
- 200 g jurčkov
- 1 piščanca (približno 1,2 kg)
- sol
- olje za cvrenje
- 100 ml perutninske juhe
- 300 ml belega vina
- 3 vejice timijana
- 1 lovorjev list
- sveže mleti poper
Priprava:
1. Papriki očistite in ju zrežite na kocke. Olupite šalotke in česen ter vse skupaj zrežite na rezine. Oplaknite gobe in jih zrežite na majhne koščke.
2. Oplaknite meso, ga osušite in zrežite na kose. Začinite jih s soljo in jih z vseh strani zlato popecite.
3. Piščanca skupaj z omako preložite v pekač. Prilijte juho in polovico vina ter dodajte timijan in lovorjev list. V pečici, segreti na 190 stopinj, ga pecite 40 minut. Od časa do časa prilijte preostalo vino.
4. V ponvi segrejte olje in na njem popražite šalotke in česen. Dodajte papriki s šampinjoni in vse skupaj popražite. Dodajte sol in poper ter zelenjavo stresite k piščancu. Vse skupaj pecite še nadaljnjih 15 minut.