Sladica za ljubitelje pistacije.
Za približno 12 kosov potrebujete
- 3 jajca
- 1 ščepec soli
- 125 g sladkorja v prahu
- 150 g mehkega masla
- 150 g zmletih pistacij
- 50 g moke
- 150 g kuverture z okusom temne čokolade
Priprava
Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155). Rumenjake ločite od beljakov. Beljake, 1 ščepec soli in polovico sladkorja v prahu stepite v čvrst sneg. V drugi skledi približno 2 minuti stepajte rumenjake, preostali sladkor v prahu in zmehčano maslo. Dodajte moko in zmlete pistacije ter zmešajte v gladko testo. Na koncu narahlo vmešajte še sneg. Testo zvrnite v namaščen pekač za torto (premera 26 cm), ga poravnajte in v pečici pecite od 25 do 30 minut. Kolač zvrnite na rešetko in ga ohladite.
Kuverturo sesekljajte in raztopite v vroči vodni kopeli. Ohladite jo na sobno temperaturo in z njo prelijte kolač. Kolač po želji okrasite s sladkornimi biseri in počakajte, da se kuvertura strdi.
Čas priprave: približno 1 ura.
Na kos: približno 300 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 24 g.
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek