Da se kar stopiš ...
Za približno 30 kosov potrebujete
- 75 g kokosove maščobe
- 300 g bele čokolade
- 1 žličko naribane lupinice neškropljene limone
- 100 g suhih brusnic
- 150 g neslanih pistacij
Priprava
Kokosovo maščobo stopite pri nizki temperaturi. Čokolado grobo sesekljajte in jo med mešanjem stopite v maščobi. Primešajte še limonino lupinico in tri četrtine brusnic in pistacij.
Pravokoten pekač (približno 15 x 20 cm) obložite s prozorno folijo in vanj do višine približno 2 cm vlijte maso. Po njej razporedite preostale sadeže in pistacije ter jih lahno vtisnite v maso.
Za 2 uri postavite v hladilnik, da se strdi. Prevrnite iz modela, odstranite folijo in zmes s toplim nožem zrežite na približno 30 kock. Po želji jih zložite v posodo za piškote ali pa zavijte v celofan. Obstojnost: 2–3 mesece.
Čas priprave: približno 2 uri in 15 minut.
Na kos: približno 110 kcal, beljakovine: 1 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 8 g.
Novo na Metroplay: "Ravnodušnost je najslabše, kar se lahko zgodi zgodbi!" | Andrej Pompe