Odlična jesenska sladica z granatnim jabolkom in pomarančami
Za 10–12 kosov potrebujete
Testo:
- 200 g moke
- 50 g mletih olupljenih mandljev
- 50 g drobno mletega sladkorja
- ščepec soli
- 100 g masla
- 1 jajce
- maslo za model
Nadev:
- 200 g zrnate skute
- 150 g kremnega sirovega namaza
- 150 g pasirane skute
- 60 g sladkorja v prahu
- 1 žlico posušene pomarančne lupinice
- 2 jajci
Okrasitev:
- 2 pomaranči
- 1 granatno jabolko
- 3 liste želatine
- 150 ml pomarančnega soka
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj. Moko presejte v skledo. Dodajte mlete mandlje, sladkor, sol, koščke masla in jajce. Zgnetite voljno in gladko testo, ga zvaljajte v krog in z njim obložite namaščen tortni model. Na več mestih ga prebodite z vilicami, prekrijte s papirjem za peko in suhimi stročnicami ter ga pecite približno 15 minut.
Dobro zmešajte zrnato skuto, sirov kremni namaz, pasirano skuto, sladkor, pomarančno lupinico in jajci. Model vzemite iz pečice in odstranite stročnice ter papir za peko. Temperaturo pečice znižajte na 170 stopinj. Po delno pečenem testu razporedite kremo in pito pecite približno 40 minut. Po peki naj se ohladi.
Olupite pomaranči in med belo kožico izrežite fileje. Razporedite jih po piti. Granatno jabolko prerežite, z žličko odstranite semena ter jih prav tako razporedite po piti.
Liste želatine namočite v pomarančnem soku. Nato ga segrejte, da se bo želatina stopila. Obliv prelijte po torti in počakajte, da se strdi.