Pita z limonino kremo

5. 7. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Pita z limonino kremo (foto: revija lisa)
revija lisa

Lahno kiselkast nadev s sladkimi sadeži – čudovita kombinacija

Za 14 kosov potrebujete

Za testo:

  • 30 g moke
  • 100 g sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 1 jajce
  • 200 g hladnega masla

In:

  • 2 neškropljeni limoni
  • 3 jajca
  • 150 g sladkorja
  • 150 g masla (stopljenega)
  • 50 g mandljevih lističev
  • 150 g malin
  • sladkor v prahu

Priprava

Na delovni površini naredite kupček iz moke, sladkorja in soli. V kotanjico denite jajce in 2–3 žlice vode. Maslo zrežite na koščke in jih porazdelite po kupčku. Vse sestavine sesekljajte z velikim nožem, da dobite mrvice. Nato z rokami zgnetite gladko testo in ga oblikujte v kroglo. Zavijte jo v folijo in jo za 30 minut postavite v hladilnik.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Testo razvaljajte in z njim obložite model za pite (premera 24 cm). Odrežite ven segajoče robove. Dno prebodite z vilicami in ga obložite s papirjem za peko in stročnicami ter ga pecite približno 10 minut. Nato ga vzemite iz pečice in odstranite stročnice in papir.

Prizor s plaže v Dalmaciji razburil splet: "Nesramno in neodgovorno"

Limoni operite pod vročo vodo, ju obrišite in nastrgajte lupinico. Iztisnite sok. Vse skupaj penasto stepite z jajci in sladkorjem. Primešajte še tekoče maslo. Zmes prelijte po dnu, jo potresite z mandlji in pito pecite še 25–30 minut. Po koncu peke naj se ohladi. Preden jo servirate, po njej razporedite še maline in jo potresite s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: 2 uri.

Na kos: približno 390 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 35 g.